Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kültür mantarı
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tutam maydanoz
Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Küçük küçük doğradığımız soğanımızı ve rendelediğimiz sarımsaklarımızı yağda hafifçe kavuralım.
- Tam pişmesine fırsat vermeden temizleyip doğradığımız mantarlarımızı ve baharatlarımızı ekleyelim.
- Birkaç tur karıştırarak altını iyice kısığa alarak pişmeye bırakalım.
- İlk başta suyunu salacak. Pişmesi çok uzun sürmüyor zaten.
- Suyunu çekmesine yakın mantarlarımızın piştiğinden emin olunca altını kapatalım ve son birkez karıştırarak kapağı kapalı şekilde 10 dk demlenmeye bırakalım.
- Üzerine küçük küçük doğradığınız maydanozu serperek sıcak şekilde servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun .