Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram mantar (ambalajlı paketlerde satılıyor)
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet küçük uzunluk soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 tutam kimyon
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam karabiber
- Tuz
Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mantarları yeterlice yıkıyoruz, çok küçük olmayacak biçimde doğruyoruz. (pişirirken küçülüyor)
- Soğanlarımızı doğruyoruz.
- Biberleri de doğruyoruz çok büyük olmayacak biçimde.(jülyen de doğrayabilirsiniz)
- Tencereye sıvı yağ ekliyoruz ve soğanları kavuruyoruz.
- Kavrulan soğanların içine salça ekliyoruz biraz karıştırdıktan sonra biberlerimizi ekliyoruz.
- Biberler hafif yumuşayınca mantarları ekleyip karıştırıyoruz (su eklemiyoruz mantar suyunu bırakıyor).
- Tuz ve baharatları ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Mantar kendi suyunu çekene kadar pişiriyoruz.(çok karıştırmayın mantarlar dağılır)