Mantar Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kültür mantarı (ambalajlı paket)
- 4 adet çarliston biber
- 2 adet kapya biber
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
Mantar Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel soğanları piyazlık doğrayın.
- Biberleri de küçük olmayacak formda doğrayıp başka bir kabın içine alın.
- Mantarları nazik bir biçimde yıkayıp orta büyüklükte doğrayın. (kararmaması için limonlu suda bekletebilirsiniz)
- Tavaya sıvı yağ ekleyip soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun.
- Biberleri ek edip biraz yumuşayana kadar kavurun.
- Mantarları ekleyip suyunu salıp biraz çekene kadar yavaşça karıştırın.
- Salçayı ve baharatları ekleyip tekrar karıştırın. Kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.