
Mantar Tavuk Soğan Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tabak tavuk göğsü
- 2 büyük soğan
- 3 büyük yeşil biber “kapya da olur”
- Yarım kg mantar
- Tuz
- Karabiber
- Köri
- Kamyon
- Kırmızı biber
- Zeytinyağı “ben sıvı yağ kullanmıyorum arzu eden sıvı yağ kullanabilir”
Mantar Tavuk Soğan Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğsünü büyük büyük doğrayın ocağa zeytinyağlı ekleyip yüksek ateşte su salmadan kavurun su salarsa suyu dökün ve tüm baharatları ağız tadınıza göre ekleyin güzelce pişirip kenara tabağa alın.
- Mantarları da büyükse 2 ye kesin küçükse kesmeyin.
- Onları da aynı tavada zeytinyağı dökerek üzeri kızarana kadar kavurun.
- Aynı şekilde su salarsa dökün ben yüksek ateşte su salmadan pişirdim.
- Pişen mantara tuz atıp onu da başka bir tabağa alın.
- Soğan ve biberi de aynı tavaya zeytinyağı ekleyerek pişirin ben biraz diri bırakıyorum daha lezzetli geliyor
- Pişen soğan ve biberi de tuzlayıp tabağa alın dilerseniz tabakdakileri tavada tekrar ısıtın ama ılık oluyor zaten gerek kalmıyor.
- İsterseniz tavuğu en son pişirin daha sıcak olur. Afiyet olsun ????.