Mantar Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kültür mantarı
- 5 tane karanfil
- 5 tane karabiber
- 3 defne yaprağı
- 7-8 diş sarımsak (İsteye bağlı)
- 1 yemek kaşığı kalın tuz
- Yeteri kadar sirke
Mantar Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mantarları bol suda yıkayın. İçine 3 yemek kaşığı sirke eklediğiniz bol suda pişirin.
- Temiz bir kavanozun tabanına karanfilleri,.
- Karabiberleri, 2 defne yaprağını, 7-8 diş sarımsağı (İsteye bağlı) ekleyin.
- Üzerine mantarları sıkıca yerleştirin, üzerini defne yaprağı ile kapatın.
- Salamurası için, kavanoza ekleyeceğinizin suyun 3/1 i kadar sirke, tuz, ve suyu bir kapta ısıtın.
- Tuzun erimesini sağlayın. Soğuduktan sonra kavanoza ekleyip, kapağını sıkıca kapatın.
- Turşunuz bir gün sonra yenmeye hazırdır.