Mantar Ve Krema Soslu Penne Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket penne makarna
- 4 litre su
- 1 çorba kaşığı zeytinyağ(haşlama aşamasında su dolu tencereye)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 4 çorba kaşığı zeytinyağ(makarnayı süzdükten sonra pişirmek için makarna tenceresine)
- 400 gram mantar(yıkanmış ve çok ince olmayacak şekilde dilim dilim doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
- 1 diş sarımsak
- 1 paket krema
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tutam maydonoz(ince kıyılmıs)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Rende parmesan peyniri(yoksa taze kaşar peynirini rendenin minik doğrayıcı kısmıyla rendeleyebilirsiniz.)
Mantar Ve Krema Soslu Penne Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle makarnamızın suyunu kaynatıyoruz.
- İçine zeytinyağı ve tuzumuzu ekliyoruz ve kaynayan suya makarnalarımızı alıyoruz.
- Orta ateşte arada karıştırarak kapağı yarım kapalı kaynatıyoruz ve haşlıyoruz. (makarnaya göre değişir ama ben genelde tarifteki süreden 2 dakika fazla haşlıyorum ne aşırı sert ne de çok yumuşak oluyor. ).
- Makarna haşlanırken sos için tavaya tereyağımızı ve zeytinyağımızı alıyoruz sonra önce sarımsakları katıp öldürüyoruz.
- Ardından unumuzu ekliyoruz ve kavuruyoruz,doğranmış mantarları ekliyoruz.
- Mantarlar suyunu salıp çekince pişmeye yakın kremamızı ekliyoruz ve karıştırıyoruz. (sos damak tadınıza göre koyu gelirse süt ile sulu gelirse un ile iyice karıştırarak ayarlama yapabilirsiniz. )
- Baharatları ekleyip kısık ateşte 5 dak pişiriyoruz.
- Altını kapatıyoruz.
- Ve kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırıp ağzı kapalı şekilde kenara alıyoruz.
- Pişen makarnaları süzüyoruz ve soğuk sudan geçiriyoruz.
- Makarna tenceresine zeytinyağımızı ekleyip,süzülen makarnalarımızı ekleyip karıştırıyoruz.
- Altını kapatıyoruz.
- Bir tabağa makarnamızı ve üzerine istediğimiz miktarda sosumuzu ekliyoruz.
- En üste de peyniri ekliyoruz. Ben makarna ve sosu ayrı ayrı yapıp tabakta birleştirmeyi seviyorum herkes çok soslu sevmeyebilir diye ama isterseniz makarna tenceresinde buluşturabilirsiniz. Afiyet olsun.