Mantara Yenilik Karamelize Soğan Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tabak mantar (Yaklaşık 400 gram)
- 1 adet büyük kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 100 gram kadar kıyma
- İsot
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
Mantara Yenilik Karamelize Soğan Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak sebzelerimizi yıkayalım, mantar ve soğanın kabuklarını soyalım.
- Yarım ay şeklinde doğradığımız soğanımızı kızdırdığımız zeytinyağına atıp tavanın ağzı kapalı şekilde ara sıra karıştırarak pişirelim.
- Karamelize hale gelen soğana julyen biçimde doğradığımız biberlerimizi ekleyelim.
- Kavrulan biberlere kıymayı katıp pişirelim.
- Tam dolu olmayan bir kaşık salçayı ekleyelim.
- Üzerine yarım domatesi incecik doğrayıp ekleyelim.
- Domates piştikten sonra uzunlamasına doğradığımız mantarları ekleyelim. Baharatlarla birlikte kavuralım.
- Yemeğe kendi suyu büyük ölçüde yetecektir ama isterseniz bu aşamada yarım su bardağı su ekleyebilirsiniz. Ben eklemeyi tercih ettim.