Mantarın En Hoş Hali (Tavuklu Mantar Sote) Tanımı İçin Gereçler
- 400 gram mantar
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 su bardağı domates sosu yahut 2 domates
- Sarımsak
- Tuz, karabiber, kekik, pul biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım tatlı kaşığı domates salçası
Mantarın En Hoş Hali (Tavuklu Mantar Sote) Tanımı Yapılışı
- Evvel küp küp doğranmış tavuk göğsü bir tencereye alınıp kendi suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Daha sonra görselde ki üzere doğranan mantarlar üzerine eklenir.
- Tencerenin kapağı kapatılarak 5-6 dakika kadar pişirilir.
- Domates sosu ve sarımsak üzerine eklenerek 5 dakika da bu türlü pişirilir.
- Son olarak salçalar ve baharatları ekleyip 1-2 dakika pişirdikten sonra servise hazır.