![mantarli-bezelyeli-marul-salatasi-1.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/03/03/mantarli-bezelyeli-marul-salatasi-1.jpg)
Mantarlı Bezelyeli Marul Salatası Tanımı İçin Gereçler
- 5-6 yaprak ya da daha fazla marul
- 200 gram mantar
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet limon suyu
- Zeytinyağı
Mantarlı Bezelyeli Marul Salatası Tanımı Yapılışı
- Mantarları temizledikten sonra ince ince doğrayıp tencereye alın ve üzerine biraz su ekleyip kapağını kapatıp haşlayın.
- 10 dk kadar başladıktan sonra soğuk su altına tutup şoklayın.
- Bu sistem mantarlarınızın kararmasını önleyecektir.
- Ayrıyeten mantarın içeriğinin birden fazla su olduğundan ötürü su altında yıkanmamalı.
- Daha çok su çeker ve pişerken buda kararmaya sebep olabilir.
- O yüzden limonlu su içine daldırıp çıkartılarak nemli bir bezle silmek mantarların kararması önler.