teknolojiuzmani
FD Üye
Mantarlı Brüksel Lahanası Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet soğan
- 1-2 kırmızı kapya yahut yeşil biber
- 5-6 kültür mantarı
- 1/2 (yarım) kg brüksel lahanası
- 1 çay bardağı domates rendesi yahut konserve
- 1 bardak kaşar peyniri
- İsteğe nazaran baharat
- (köri sos, karabiber, tatlı kırmızı biber,sumak)
Mantarlı Brüksel Lahanası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yağı tencerede kızdırdıktan sonra piyazlık doğranmış soğan, biber ve mantarlar yavaşça kavrulur.
- Salça eklenip birkaç dakika daha karıştırıldıktan sonra brüksel lahanalarını ekleyip 5dk daha kavuruyoruz.
- Domates rendesiyle baharatları ekleyip, suyunu çekene kadar pişirilir yahut sulu sevenler için isteğe nazaran bir çaybardağı su eklenebilir.
- Daha sonra ocaktan alıp borcama koyulan yemeğimizin üzerine rendelenmiş kaşar serpilip kaşarlar kızarana kadar 180 derecede fırınlanır.
Mantarlı Brüksel Lahanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı