Mantarlı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram kültür mantarı
- 1 su bardağı bulgur
- 3 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sadeyağ yahut tereyağ
- 2 orta uzunluk kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil sivri biber
- 2 adet domates (mevsiminde olmazsa domates sos)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı kişniş
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz damak zevkinize nazaran
Mantarlı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kültür mantarlarını soyarak temizledim, ufak olmayacak formda iri iri doğradım.
- Kuru soğanları temizledim yemeklik doğradım. Havucu soyup kibrit çöpü formunda doğradım.
- Biberleri ve domatesi yemeklik doğradım.
- Uygun tencereye yağları koydum. Üzerine soğanı ekleyip kavurdum. Havuç ve biberleri koyup kavurmaya devam ettim. Salça ve baharatları ekledim bir kaç dakika kavurdum.
- Mantarları tavaya ekledim, birazda mantarları kavurdum. Bulguru ekleyip bir kaç dakika kavurmaya devam ettim.
- Sıcak suyunu ekledim. Suyunu çekince, pilav pişince indirdim. Pilavımız servise hazır. Afiyet olsun.