Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mantarlı Bulgur Pilavı

Mantarlı Bulgur Pilavı
0
32

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
mantarli-bulgur-pilavi.jpg

Mantarlı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler

  • 500 gram kültür mantarı
  • 1 su bardağı bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sadeyağ yahut tereyağ
  • 2 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet domates (mevsiminde olmazsa domates sos)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz damak zevkinize nazaran

Mantarlı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kültür mantarlarını soyarak temizledim, ufak olmayacak formda iri iri doğradım.
  2. Kuru soğanları temizledim yemeklik doğradım. Havucu soyup kibrit çöpü formunda doğradım.
  3. Biberleri ve domatesi yemeklik doğradım.
  4. Uygun tencereye yağları koydum. Üzerine soğanı ekleyip kavurdum. Havuç ve biberleri koyup kavurmaya devam ettim. Salça ve baharatları ekledim bir kaç dakika kavurdum.
  5. Mantarları tavaya ekledim, birazda mantarları kavurdum. Bulguru ekleyip bir kaç dakika kavurmaya devam ettim.
  6. Sıcak suyunu ekledim. Suyunu çekince, pilav pişince indirdim. Pilavımız servise hazır. Afiyet olsun.
Mantarlı Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt