Mantarlı D Börek Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için gereçler;
- 700 gram mantar
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz yahut pul biber
- 1 fincan zeytin yağı
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 su bardağına yakın su
- 1 çay kaşığı tuz
Mantarlı D Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel iç harcını hazırlamak için, mantarların kabuğunu soyuyoruz doğrayıp direk tavamıza alıp ağzını kapatıyoruz.
- Mantar kendi suyunu salıp tekrar çekiyor.
- Mantar suyunu çektikten sonra içine yağımızı koyup kavuruyoruz.4- 5 dk kavurmanız kâfi.
- Üzerine soğanı koyup kavuruyoruz.
- En son biberlerimizi atıyoruz.
- Biberlerde kavrulduktan sonra baharatlarıyla harmanlayıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için bütün gereçleri karıştırıyoruz.
- Ele yapışmayan,yumuşak bir hamur olmalı bu ölçülerden 6 adet börek elde ettim.
- Hamuru 5 modüle böldüm.
- Açıp içine harcı koyduktan sonra kapattım.
- Şekil vermek için ucundan artan kesimlerle 6 adet oldu.
- Tavada gerili önlü kızarana kadar pişirdim.
Kayınvalidemden öğrendiğim bir tanım. Mantarlısını hiç denememiştim. Ayrıyeten hamuru çok yapmak isterseniz mükemmel yumuşacık lavaşlar oluyor kahvaltı için. Deneyeyeceklere şimdiden afiyet olsun .
Mantarlı D Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı