Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantarlı D Börek

Mantarlı D Börek
0
40

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
mantarli-d-borek.jpg

Mantarlı D Börek Tanımı İçin Malzemeler


İç harcı için gereçler;
  • 700 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz yahut pul biber
  • 1 fincan zeytin yağı
Börek hamuru için materyaller;
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 su bardağına yakın su
  • 1 çay kaşığı tuz

Mantarlı D Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel iç harcını hazırlamak için, mantarların kabuğunu soyuyoruz doğrayıp direk tavamıza alıp ağzını kapatıyoruz.
  2. Mantar kendi suyunu salıp tekrar çekiyor.
  3. Mantar suyunu çektikten sonra içine yağımızı koyup kavuruyoruz.4- 5 dk kavurmanız kâfi.
  4. Üzerine soğanı koyup kavuruyoruz.
  5. En son biberlerimizi atıyoruz.
  6. Biberlerde kavrulduktan sonra baharatlarıyla harmanlayıp soğumaya bırakıyoruz.
  7. Hamuru için bütün gereçleri karıştırıyoruz.
  8. Ele yapışmayan,yumuşak bir hamur olmalı bu ölçülerden 6 adet börek elde ettim.
  9. Hamuru 5 modüle böldüm.
  10. Açıp içine harcı koyduktan sonra kapattım.
  11. Şekil vermek için ucundan artan kesimlerle 6 adet oldu.
  12. Tavada gerili önlü kızarana kadar pişirdim.
Mantar severler için çok lezzetli bir börek.

Kayınvalidemden öğrendiğim bir tanım. Mantarlısını hiç denememiştim. Ayrıyeten hamuru çok yapmak isterseniz mükemmel yumuşacık lavaşlar oluyor kahvaltı için. Deneyeyeceklere şimdiden afiyet olsun :).

Mantarlı D Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,996Mesajlar
29,981Kullanıcılar
mordowSon üye
Üst Alt