Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantarlı Dana Ciğeri Tarifi Resimli

Mantarlı Dana Ciğeri Tarifi Resimli
0
82

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Mantarlı Dana Ciğeri Tarifi
Mantarlı Dana Ciğeri nasıl yapılır
Resimli Mantarlı Dana Ciğeri Yapılışı

Mantarlı Dana Ciğeri
Mantarlı dana ciğeri icin gerekli malzemeler
600 gr dana ciğeri
80 gr sıvı yağ
20 gr un
30 gr kurutulmuş mantar
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
2 su bardağı et suyu
1 tutam karabiber
1 tutam tuz

Mantarlı dana ciğeri yapılışı
Ciğerin uzerindeki zarı mumkun olduğu kadar cıkardıktan sonra bol suda yıkayıp kurutun ve birer santim kalınlığında doğrayın
Yağı bir tavaya koyup kızdırın Ciğerleri icine aktarın ve kuvvetli ateşte once bir yanlarını, sonra obur yanlarını kızartın (ciğeri sertleşmemesi icin beş dakikadan fazla ateşte tutulmamalıdır)

Ciğeri tavadan cıkarırken tuz ve karabiber ekleyin Soğanı soyup rendeleyin Ciğerlerin pişirilmesi sona erince artan yağın icine atıp pembeleşinceye kadar kavurunSoğanın rengi donunce tahta kaşıkla cabuk cabuk karıştırarak unu tavaya aktarın ve unla soğanı iyice birbirine karıştırın Kıyılırcasına ince doğranmış mantarları katın Tahta kaşıkla karıştırarak mantarları biriki dakika kavurduktan sonra sıcak et suyunu ilave edin
Salcayı koyulaşıncaya kadar ateşte tutun Salca koyulaşınca onceden yıkanıp kıyılmış olan maydanozu serpin, karıştırıp servis tabağınıdaki ciğerlerin ustune dokun ve hemen servis yapın
imagesmantarlidanacigeritarifiresimli5ad425ef23917
Afiyet Olsun
 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt