Mantarlı Dible Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kültür mantarı
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Damak zevkinize göre tuz karabiber zerdeçal
- 1,5 çay bardağı su
Mantarlı Dible Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mantarları önce soydum ve temizledim. İnce olmayacak şekilde doğradım.
- Pirinci tuzlu sıcak suda 15 dakika ıslattım.
- Soğanları yemeklik doğradım. Sarımsağı doğradım. Uygun tencereye zeytinyağını koyup soğanları ekledim, kavurdum.
- Kavrulan soğanlara mantarları ekledim kavurdum. Domates salçası, baharatları, tuzu ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam ettim.
- Pirinci ekleyip üç dakika daha kavurup suyunu koydum, pişirdim. Dinlendirdim.
- Dinlenen yemeğe ince doğradığım dereotunu ekleyip karıştırdım. Maydanozda koyabilirsiniz. Servise hazır. Afiyet olsun.