Mantarlı Domates Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 paket istiridye mantarı
- Yarım sise domates sosu
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Kekik
- Yarım paket burgu makarna
- Yarım kırmızı lahana
- 2 tane havuç
- Tuz
- Yag
- Limon suyu
- Maydanoz
Mantarlı Domates Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanı, biberi, mantarı yemeklik halde küp küp doğranır.
- Sıvı yağ katılıp soğanlar kavrulur ,biberler de katılıp yumuşayınca mantar ek edilir .
- Suyu salıp çekince salça da ek edilir, kokusu çıkınca domates sosu ek edip baharatlar ekleyip mantar yumuşayıncaya kadar sos pişirilir.
- Diğer taraftan makarna haşlanır.
- Daha sonra pişen sosla birleştirilip sıcak sıcak servis edilir.
- Lahana salatası için; Lahanalar ince ince doğranır tuzla ovulup ağzı kapatılıp dinlenmeye bırakılır yumuşasın diye.
- Zamanınız varsa dinlendirin yoksada içine havuç rendelenip ,limonu ,tuzu ,maydanozunu katıp servis edebilirsiniz.
Mantarlı Domates Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı