Mantarlı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) kg kuşbaşı et
- 1 tane kuru soğan
- 2 tane sivri biber
- 2 tane domates
- 1/2 (yarım) kg mantar
- 2 yemek kaşığı salça
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kekik
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Mantarlı Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye sıvı yağ ve kuşbaşı etlerimizi alıp, et siyah suyunu çekene kadar soteleyelim.
- Daha sonra mantarlarımızı ekleyip, suyunu salıp çekene kadar soteleyelim.
- Sotelik doğranmış kuru soğanı ve biberleri ekleyip kavuralım.
- Salçamızı kavurduktan sonra, tuz ve baharatları ekleyip üzerine 2 su bardağı su ekleyelim ve etler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Mantarlı Et Sote Tarifi Fotoğraflı Yapılışı