Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mantarlı Et Sote

Mantarlı Et Sote
0
107

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Mantarlı Et Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 adet orta uzunluk domates (Rendelenmiş)
  • 250 ml su
  • 1 tatlı kaşığı nişasta (Yarım çay bardağı su ile açılmış
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Mantarlı Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle uygun bir tencereye sıvı yağ ekleyip kızdırın, etlerinizi ek edip, kapağını kapatıp, biraz kavrulsun. Etler tencereye yapışmayı bıraktığında bir iki çeşit karıştırıp ocağın altını kısıp kapağı kapalı halde etler suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  2. Bu pişme mühleti en az yarım saat kadar sürebilir.
  3. Daha sonra etlerinizi denetim edin etler sert ise yarım su bardağı sıcak su ek edip suyunu çekip tencerenin tabanında yalnızca yağı olması gerekiyor.
  4. Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı küçük küp küp doğranmış biberleri ekleyip biraz kavurun salçayı ek edin bir iki dakika kavurun. Doğranmış mantarları ekleyip, soteleyin.
  5. Ardından suyunu ve nişastayı ek edin defne yaprağını ve baharatlarını ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Biraz dinlendikten sonra istediğiniz biçimde servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.
Mantarlı Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Hindi Budundan Mantarlı Et Sote Tanımı İçin Malzemeler 500 gram ince doğranmış hindibudu et4 yemek kaşığı zeytinyağı2 orta uzunluk soğan1 büyük uzunluk kırmızıbiber/paprika yada 2-3 kapyabiberi1 yahut 2 kutu hazır mantar (isteğe göre)1 büyük diş sarımsak1 yemek kaşığı domatez salçası500 ml sıcak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
Mantarlı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler 1/2 (yarım) kg kuşbaşı et1 tane kuru soğan2 tane sivri biber2 tane domates1/2 (yarım) kg mantar2 yemek kaşığı salça1/2 (yarım) çay kaşığı tuz1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber1/2 (yarım) çay kaşığı kekik3 yemek kaşığı sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
İstiridye Mantarlı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler Yarım kilo istiridye mantarı250 gram kuşbaşı1 adet soğan1 adet kapya biber1 adet  california biber1 adet yeşil biberTuz2 yemek kaşığı sıvı yağ İstiridye Mantarlı Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Önce etler ve sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Mantarlı Et Sote Tanımı İçin Malzemeler 500 gram dana kuş başı400 gram mantar1 adet kırmızı biber3 adet yeşil biber1 adet orta uzunluk kuru soğan2 adet orta uzunluk domates2 diş sarımsakYarım yemek kaşığı salça3 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin1 er çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Sac Tavada Mantarlı Havuçlu Et Sote Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo kuzu kuşbaşı et6 -7 adet arpacık soğan1 adet havuç8 -10 adet mantar2 adet domatesYarım çay sıvı yağTuzPulbiberKarabiberBaharatlar isteğe nazaran değişip eklenebilir Sac Tavada Mantarlı Havuçlu Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt