Mantarlı Et Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram dana kuşbaşı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 adet orta uzunluk domates (Rendelenmiş)
- 250 ml su
- 1 tatlı kaşığı nişasta (Yarım çay bardağı su ile açılmış
- 1 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Mantarlı Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle uygun bir tencereye sıvı yağ ekleyip kızdırın, etlerinizi ek edip, kapağını kapatıp, biraz kavrulsun. Etler tencereye yapışmayı bıraktığında bir iki çeşit karıştırıp ocağın altını kısıp kapağı kapalı halde etler suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Bu pişme mühleti en az yarım saat kadar sürebilir.
- Daha sonra etlerinizi denetim edin etler sert ise yarım su bardağı sıcak su ek edip suyunu çekip tencerenin tabanında yalnızca yağı olması gerekiyor.
- Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı küçük küp küp doğranmış biberleri ekleyip biraz kavurun salçayı ek edin bir iki dakika kavurun. Doğranmış mantarları ekleyip, soteleyin.
- Ardından suyunu ve nişastayı ek edin defne yaprağını ve baharatlarını ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Biraz dinlendikten sonra istediğiniz biçimde servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.