Mantarlı Et Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram dana kuş başı
- 400 gram mantar
- 1 adet kırmızı biber
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 2 adet orta uzunluk domates
- 2 diş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
- 1 er çay kaşığı kırmızı toz biber, kekik
- Karabiber
- Tuz
Mantarlı Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram etimizi düdüklüde pişirelim.
- Daha sonra yemeği pişireceğimiz tencereye yağları ekleyelim.
- Üzerine doğranmış soğan ve sarımsak ekleyerek 5 dakika kadar pişirelim.
- Daha sonra biberlerini ekleyip orta ara karıştırarak kızartalım.
- Kızarınca salçayı ekleyip kavuralım mantarları büyükse 4 de küçük olanları 2 ye bölelim.
- Onları da tencereye alalım suyunu salıp çekince baharatlarını ekleyip son olarak düdüklü de pişirdiğimiz etleri ekleyip üzerine küp doğranmış domatesleri ekleyip karıştıralım.
- 1 çay bardağı kaynar su ekleyerek 15 dakika bu halde pişirip ocakdan alalım. Afiyet olsun.