Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantarlı Etli Pilav

Mantarlı Etli Pilav

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
mantarli-etli-pilav.jpg

Mantarlı Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 10 adet mantar
  • 2 domates
  • Yarım kg haşlanmış kuşbaşı et
  • 1 soğan
  • 2 adet köy biberi
  • 2 orta boy havuç
  • Yarım su bardağı kuş üzümü
  • 3 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 kaşık tereyağ
  • 4,5 su bardağı sıcak su

Mantarlı Etli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Merhaba.
  1. Tenceremize yağları koyuyoruz ve ufak ufak doğradığımız biber, mantar ve soğanı kavuruyoruz.
  2. Üstüne rendelenmiş havucu ve eti koyuyoruz karıştırmaya tatların birbirine geçmesine devam ediyoruz.
  3. 2 adet rendelenmiş domatesi kızı ekliyoruz. 15-20 dk sıcak su da beklettiğimiz kuş üzümünü ve nohutu da ekleyip üzerine 3 su bardağı bulguru ekliyoruz.
  4. Güzelce karıştırıyoruz tuzunu, karabiberini ekleyip 4,5 su bardağı sıcak su ekliyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekliyoruz.
  5. Ben 4,5 bardak sıcak suyun 1 bardağını haşladığım et suyundan kullandım. İmkan var ise tavsiye ederim.
  6. Etleri kavurmadan direk haşlayıp kullanıyorum böylece fazlasıyla yumuşak oluyorlar ve 5 yaşında ki kızım yiyebiliyor.
  7. Eğer sizinde evinizde ufaklığınız yada diş sorunu olan bireyler var ise öneririm. Risksiz oluyor.
Afiyet olsun :)

Mantarlı Etli Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,201Mesajlar
30,125Kullanıcılar
JubeydSon üye
Üst Alt