bilgisayarci
FD Üye
![mantarli-etli-pilav.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/30/mantarli-etli-pilav.jpg)
Mantarlı Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 10 adet mantar
- 2 domates
- Yarım kg haşlanmış kuşbaşı et
- 1 soğan
- 2 adet köy biberi
- 2 orta boy havuç
- Yarım su bardağı kuş üzümü
- 3 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 kaşık tereyağ
- 4,5 su bardağı sıcak su
Mantarlı Etli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba.
- Tenceremize yağları koyuyoruz ve ufak ufak doğradığımız biber, mantar ve soğanı kavuruyoruz.
- Üstüne rendelenmiş havucu ve eti koyuyoruz karıştırmaya tatların birbirine geçmesine devam ediyoruz.
- 2 adet rendelenmiş domatesi kızı ekliyoruz. 15-20 dk sıcak su da beklettiğimiz kuş üzümünü ve nohutu da ekleyip üzerine 3 su bardağı bulguru ekliyoruz.
- Güzelce karıştırıyoruz tuzunu, karabiberini ekleyip 4,5 su bardağı sıcak su ekliyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekliyoruz.
- Ben 4,5 bardak sıcak suyun 1 bardağını haşladığım et suyundan kullandım. İmkan var ise tavsiye ederim.
- Etleri kavurmadan direk haşlayıp kullanıyorum böylece fazlasıyla yumuşak oluyorlar ve 5 yaşında ki kızım yiyebiliyor.
- Eğer sizinde evinizde ufaklığınız yada diş sorunu olan bireyler var ise öneririm. Risksiz oluyor.
Mantarlı Etli Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı