elektronikci
FD Üye
Mantarlı Havuçlu Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı pirinç
- 1 paket mantar
- 2 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı margarin
- Damak tadına göre tuz
- 1 su bardağı et suyu
Mantarlı Havuçlu Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce pirinci yapmadan önce bir saat pirinç 1 tatlı kaşığı tuz ile kaynar suda bekletilir özelliği tane tane olsun diye.
- Şimdi 1 saat sonra yapmaya geçelim mantarlar yıkanır ve ince doğranır kendi suyunda 5 dakika haşlanır.
- O arada havuçlar temizlenip rendelenir ve yağ margarin uygun bir tencereye alınır.
- Ateşe alınıp eritilip yıkanmış pirinci ilave edip biraz kavurup havuç mantar ilave edilir.
- Tuz, karabiber, kimyon ekleyip 1 su bardağı et suyu kalanı da normal sıcak su eklenir.
- Orta ateşte pişirilir suyunu çektiyse altı kapatılır biraz dinlendirilir ve yemeye hazırdır. Afiyet olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.