teknolojiuzmani
FD Üye
Mantarlı Hindi Sote Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo hindi pirzola
- 1 paket mantar
- 1 büyük kapya biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- Kekik
- Zerdeçal
- Köri
- Karabiber
- Tuz
- 1 diş sarımsak
Mantarlı Hindi Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuşbaşı doğranmış eti marine materyalleri ile birleştirip streç sinema çekip buzdolabında 2 yahut 3 saat bekletmek kafidir.
- Et gereğince dinlendikten sonra tereyağını eritip eti soteliyoruz.
- Suyunu çektikten sonra biberine ekliyor ve kavurmaya devam ediyoruz.
- En son mantarın da ekliyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz.