Mantarlı Ispanak Salatası Tanımı İçin Materyaller
- 1 demet ıspanak (300-400 gr)
- 400 gram kültür mantarı
- 1 küçük kase ufalanmış beyaz peynir
- 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
- 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1,5 çorba kaşığı elma sirkesi
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- Tuz, karabiber
Mantarlı Ispanak Salatası Tanımı Yapılışı
- Mantarları soyun, yıkayın, ince dilimleyin ve 2 çorba kaşığı ayçiçek yağında 5 dakika soteleyin.
- Mantarları süzgeçten geçirin.
- Ispanakları yıkayın, doğrayın ve süzün.
- Sos gereçlerini farklı bir kasede karıştırın.
- Bir salata kasesine ıspanakları, mantarları ve karıştırdığınız sosu ekleyin ve karıştırın.
- Üzerine ufalanmış beyaz peynir serperek servis yapın.