Mantarlı Kaşarlı Kahvaltılık Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 tane mantar
- 1 tane çarliston biber
- 2 tane domates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet yumurta
- Kaşar
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Köri
Mantarlı Kaşarlı Kahvaltılık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavaya tereyağı ekleyelim, ince ince doğradığımız mantarları ekleyip, soteleyelim.
- Hafif yumuşayan mantarların üzerine biberleri ekleyelim ve sotelemeye devam edelim.
- Biberler ve mantarlar büsbütün yumuşadıktan sonra üzerine doğradığımız domatesleri ekleyelim.
- Yumurtaları geniş bir kaseye kıralım üzerine istediğimiz kadar kaşarı rendeleyelim. Akabinde birer çay kaşığı karabiber toz biber köri ve tuz ekleyip, uygunca çırpalım.
- Domateslerde piştikten sonra yumurtaları tavaya dökelim ve her tarafa eşit ölçüde yayalım yumurtalar pişene kadar pişirelim. Afiyet olsun.