Mantarlı Kırmızı Soğan Mezesi (Yok Bu türlü Bir Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kültür mantar küçük boy
- 3 tane iri uzunluk kırmızı soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 kısım maydanoz
- Yarım kırmızı kapya biber
- 500 gram süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak ezilmiş
- 1 çay kaşığı tuz
Mantarlı Kırmızı Soğan Mezesi (Yok Bu türlü Bir Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mantarları yıkayın kurulayın. Büyükse ortadan ikiye kesin küçükse kesmeyin.
- Kırmızı soğanları piyaz halinde doğrayın.
- Tavayı ocağa alın ve içine yağı ek edin.
- Üzerine piyaz doğradığınız soğanları ek edin kısık ateşte 3 dakika soteleyin.
- Üzerine mantarı ek edin kısık ateşte orta ara karıştırarak 10 -15 dakika falan mantarlar hafif pembe olunca üzerine tuzunu kırmızı biberini ekleyin ocaktan alın. Biraz ılık olacak.
- Yoğurdunu hazırlayalım. Karıştırma kabına yoğurdu, mayonezi, sarımsağı ,tuzu ekleyin karıştırın.
- Servis tabağına yerleştirin.
- Üzerine sotelediğimiz mantarları eşit ölçüde dökün.
- Üzerine ince doğradığımız maydanozu serpin.
- İsteğe bağlı varsa incecik doğradığımız biberi de ekleyin. Mezemiz servise hazır.
Mantarlı Kırmızı Soğan Mezesi (Yok Bu türlü Bir Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı