Mantarlı Kıymalı Börek Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo yufka
- Yarım kase kıyma
- 1 paket mantar
- 2 biber
- 1 domates
- 1 soğan
- Pulbiber karabiber tuz
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yumurta
Mantarlı Kıymalı Börek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle soğanları sıvı yağda kavurun.
- Akabinde üzerine biber ,kıyma ve mantarlarımızı ard arda ekleyerek pişirelim.
- En son domatesi ve baharatlarını atalım yufkaları üçgen halde dilimleyelim.
- İçlerine mantar harçlarını ekleyelim tepsilere dizelim.
- Üzeri için yoğurt sıvı yağ ve yumurtayı bi kapta çırparak fırça yardımıyla yufkaların üzerine sürelim.
- 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.