Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantarlı Körili Tavuk

Mantarlı Körili Tavuk
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
mantarli-korili-tavuk.jpg

Mantarlı Körili Tavuk Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket tavuk göğsü derisiz (yaklaşık 500 gr)
  • 250 gram mantar
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket krema
  • Tuz ,karabiber (Baharat ölçülerini damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz)

Mantarlı Körili Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yıkanıp süzülen tavuklar jülyen doğranır.
  2. Soğan piyazlık doğranır.
  3. Mantar temizlenip çok küçük olmayacak halde doğranır.
  4. Yeşil biberde doğranıp hazır edilir.
  5. Tencereye zeytinyağ konur.
  6. Tavuklar içine atılır suyunu salana kadar kavrulur.
  7. Üzerine soğan ve biber ek edilir.
  8. Tavuk suyunu çekmeye yakın iri doğranan mantarlar ek edilir.
  9. Mantarlar piştikten sonra köri karabiber ve tuz eklenir.
  10. Son olarak krema katıp bir iki tıp çevirdikten sonra ocağın altı kapatılır.
  11. Yanında pilav yada makarna ile servis yapılır.
Afiyet olsun.

Dilerseniz bu yemeğe sarımsak ve kapya biberde katabilirsiniz.
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,323Kullanıcılar
furkan.xSon üye
Üst Alt