
Mantarlı Körili Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket tavuk göğsü derisiz (yaklaşık 500 gr)
- 250 gram mantar
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı köri
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 paket krema
- Tuz ,karabiber (Baharat ölçülerini damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
Mantarlı Körili Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yıkanıp süzülen tavuklar jülyen doğranır.
- Soğan piyazlık doğranır.
- Mantar temizlenip çok küçük olmayacak halde doğranır.
- Yeşil biberde doğranıp hazır edilir.
- Tencereye zeytinyağ konur.
- Tavuklar içine atılır suyunu salana kadar kavrulur.
- Üzerine soğan ve biber ek edilir.
- Tavuk suyunu çekmeye yakın iri doğranan mantarlar ek edilir.
- Mantarlar piştikten sonra köri karabiber ve tuz eklenir.
- Son olarak krema katıp bir iki tıp çevirdikten sonra ocağın altı kapatılır.
- Yanında pilav yada makarna ile servis yapılır.
Dilerseniz bu yemeğe sarımsak ve kapya biberde katabilirsiniz.