Mantarlı Omlet Tanımı İçin Materyaller
- 7 adet yumurta
- ⅓ çay bardağı zeytin yağı
- 200 gram mantar
- 1 orta uzunluk küp küp doğranmış kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası (Acı/tatlı)
- 1 çay kaşığı pul biber
- İsteğe nazaran tuz
- 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Mantarlı Omlet Tanımı Yapılışı
- Ön hazırlık olarak mantarlar soyulup doğranır, maydanozlar ince ince doğranır, soğanlar küp küp doğranır; farklı kaplara alınır.
- Omletin yapılacağı tavada soğanlar zeytinyağı ve biber salçası ile kavrulur. Karamelize olan soğanların üzerine mantar eklenir ve karıştırılır. Pişmeye bırakılır.
- Uygun bir kapta maydanoz, yumurta, tuz ve pul biber çırpılır. Mantarlar piştikten sonra yumurta karışımı tavaya dökülür.
- Gereçler birbirine girene kadar yavaşça karıştırılır ve üzerine bir kapak koyularak pişmeye bırakılır.
- Omlet piştikten sonra ateş söndürülür ve kaşarlar üzerine serpilir, tekrardan kapak kapatılarak kaşar erimeye bırakılır.
- İsteğe nazaran, soğanla birlikte küp doğranmış 2 kapya biber de kavrulabilir. Yakışacaktır ayrıyeten zevke nazaran baharatlandırma yapılabilir. Afiyet olsun.