Mantarlı Patates Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet orta uzunluk patates
- 1 adet havuç
- 1 paket mantar
- 1 demet yeşil soğan
- 4 çorba kaşığı zeytinyağ
- 1 paket krema
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Kekik
- Karabiber
- Rendelenmiş kaşar
Mantarlı Patates Tanımı Yapılışı
- Patates ve havuçları ortaboy kalınlıkta halka formunda doğrayıp zeytin yağı ve baharatlarla karıştırıp fırınlayalım.
- Farklı bir tavada kabuklarını soyduğumuz mantarları nemli havlu peçeteyle güzelce temizleyip zeytinyağında soteliyoruz.
- İki diş sarımsağı ekleyip mantarların pişmesine yakın ince doğradığımız bir demet yeşil soğanı ekliyoruz.
- Karabiber ve tuz ekleyip altını kapatıyoruz daha sonra fırından çıkardığımız patatesleri ve mantarları harmanlıyoruz.
- Kaşar peynir ve krema ile karıştırıp tekrar fırınlıyoruz. Kaşarlar eriyip krema suyunu çektikten sonra fırından çıkartıyoruz ve servis yapabilirsiniz.