Mantarlı Penne Makarna Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram mantar
- 300 gram penne makarna (penne makarna yoksa kelebekli makarna kullanabilirsiniz)
- 400 gram tavuk göğsü( lakin ben tavuk göğsü kullanmıyorum sevmediğim için eklemiyorum isteğe bağlı)
- 150 ml sıvı krema
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Mantarlı Penne Makarna Tanımı Yapılışı
Merahaba arkadaşlar;.
- Tenceremize 6 su bardağı su ekleyelim ve kaynatmaya bırakalım ve 1 buçuk tatlı kaşığı tuz ekleyip kaynasın
- Kaynadıktan sonra makarna ekleyelim ve kaynasın kaynadıktan sonra makarna süzgeç yardımıyla süzüyoruz ve mantarları 5 dakika suda bekletelim kirlerini atsın ve sonra mantarları doğruyoruz .
- Doğradıktan sonra altını tutmayan tencereye yağ koyuyoruz ve mantarlarımızı kızartıyoruz.
- Kızarana kadar karıştıralım ve sonra sarımsakları içine ekleyip karıştırın ve sonra sıvı krema ekleyin .
- 1 buçuk çay kaşığı tuz ve karıştırın ki krema kusmasın ve sonra makarnamızı ekliyoruz ve karabiber ve karıştırın.
- 2 dakika ve tamam herkese afiyet olsun arkadaşlar.