Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantarlı Pilav

Hoş geldin! yazsoyaman tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Mantarlı Pilav
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
mantarli-pilav.jpg

Mantarlı Pilav Tanımı İçin Gereçler

  • 350 gram kültür mantarı
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam ince doğranmış maydanoz

Mantarlı Pilav Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle pirincimizi kaynar suyla ve bir ölçü tuz ile ıslatalım. Mantarların kabuklarını soyarak ayıklayalım. Mutlaka yıkamayın.
  2. Yıkanan mantar içine çok fazla su çeker ve buda tadını bozar sirkeli su yapıp peçeteyi bu suyla ıslatıp silebilirsiniz. Havucu rendeliyoruz.
  3. Soğanı yarım ay halinde doğrayalım. Tencereye zeytinyağı alalım. İçerisine kuru soğanı ekleyip kavuralım. Havucu ekleyelim kavurmaya devam edelim.
  4. İnce doğranmış mantarı da ek edip 10 dakika kadar kavuralım. Bu ortada ıslattığımız pirincin suyunu süzüp mantarlı harcın içerisine ek edelim.
  5. Tuz, karabiber ekleyip biraz kavuralım. Tavuk suyu ve sıcak suyu ekleyip karıştıralım. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt