
Mantarlı Pilav Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram mantar (9-10 adet)
- 1 tane yeşilbiber
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı bulgur (ben iri pilavlık bulgur kullandım)
- Tuz,kimyon,karabiber
- Pulbiber,nane,kekik (damak zevkinize nazaran çeşitlendirebilirsiniz.)
- 2 su bardağı sıcak su
Mantarlı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- İstenilen boyutta doğranmış mantarları ,küçük doğranmış biberle birlikte zeytinyağı ekleyip orta ateşte suyunu bırakıp çekene kadar çok öldürmeden kavuralım.
- Salçasını ve baharatlarını ekleyip. Salçanın kokusu çıkıncaya kadar karıştırarak kavuralım.
- Akabinde tereyağ ve bulguru ekleyip 1-2 dakika daha karıştıralım.
- Sonra bulgura suyu ekleyelim kapağı kapatıp su kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pilavımızı pişmeye bırakalım.
- Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakalım. Demini alan mantarlı bulgur pilavımızı karıştırarak servis edelim. Afiyet bal olsun????????.