Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantarlı Pilav

Mantarlı Pilav
0
53

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
mantarli-pilav.jpg

Mantarlı Pilav Tanımı İçin Materyaller

  • 250 gram mantar (9-10 adet)
  • 1 tane yeşilbiber
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı bulgur (ben iri pilavlık bulgur kullandım)
  • Tuz,kimyon,karabiber
  • Pulbiber,nane,kekik (damak zevkinize nazaran çeşitlendirebilirsiniz.)
  • 2 su bardağı sıcak su

Mantarlı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. İstenilen boyutta doğranmış mantarları ,küçük doğranmış biberle birlikte zeytinyağı ekleyip orta ateşte suyunu bırakıp çekene kadar çok öldürmeden kavuralım.
  2. Salçasını ve baharatlarını ekleyip. Salçanın kokusu çıkıncaya kadar  karıştırarak kavuralım.
  3. Akabinde tereyağ ve bulguru ekleyip  1-2 dakika daha karıştıralım.
  4. Sonra bulgura suyu ekleyelim kapağı kapatıp su kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pilavımızı pişmeye bırakalım.
  5. Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakalım. Demini alan mantarlı bulgur pilavımızı karıştırarak servis edelim. Afiyet bal olsun????????.
Mantarlı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt