Mantarlı Rulo Omlet Tanımı İçin Gereçler
İç gereci
- Yarım kg mantar
- 3 adet kapya biber
- Sucuk (istediğiniz miktarda)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 1 fincan süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- (bir kişiliktir kişi sayısına nazaran katlayiniz)
- Kaşar peyniri ince dilimlenmiş
Mantarlı Rulo Omlet Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel mantarları ince ince doğrayın ve sıvı yağ ile birlikte kavurun.
- Suyunu salıp çekince julyen doğranmış biberi ekleyip güzelce suyunu çekince ince doğranmış sucuklarıda kavurun.
- Yumurta ve sütü çırpın.
- Un ve tuzu ek edin akışkan bir kıvam olsun.
- Yapışmaz bir tavaya az sıvı yağ koyup bir kepçe yumurtalı karışımdan koyup tavanın tabanına yayın .
- Fotoğrafta görüldüğü üzere bir kenarına mantarlı karışımdan koyun.
- Üzerine kaşar koyup katlayın .
- Tavada boş kalan tarafa yumurtalı karışımdan koyun tekrar mantarlı karışımdan ve kaşar koyun katlayın, üç sefer tekrarlayın.
- Sonra çevire çevire uygunca kızartın .
- Kesme tahtasına alıp dilimleyin mis üzere omletiniz hazır afiyet olsun ????????????????.