Mantarlı Sebzeli Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 3-4 adet arpacık soğan
- 2-3 adet biber (Mümkünse çarliston)
- 1/2 (yarım) adet kapya biber
- 1 paket kestane mantar
- 1 adet domates
- 1/2 (yarım) paket makarna
- Tuz, karabiber, pul biber, kekik
- Zeytinyağı
Mantarlı Sebzeli Makarna Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel makarna kaynayan ve bir ölçü zeytinyağı ile tuz eklenmiş suda güzelce haşlanır (hamurlaşmamasına dikkat edelim)
- Daha sonra süzülür, soğuk sudan geçirilir ve kenara alınır.
- Soğanlar kabuğundan ayrılıp yalnızca 4’e bölünerek zeytinyağında kavrulur.
- Biberler de (hem çarliston hem de kapya) ince şeritler halinde doğranıp soğanlarla birlikte kavrulur.
- Mantarlar güzelce yıkanıp çok küçültmeden doğranır.
- Sebzelere ek edilir.
- Domatesler de çok küçültmeden doğranır ve mantarlı karışıma eklenir.
- Bütün sebzeler pişince makarna ek edilir.
- Üzerine baharatlar da eklenir güzelce karıştırılır.Yemeğimiz hazır. Herkese afiyet olsun. ????????????.