Mantarlı Soslu Biftek Tanımı İçin Materyaller
- 4 kesim biftek
- 3 diş ezilmiş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığı kekik
- 200 gram mantar
- 1 adet kuru soğan
- 1 paket sıvı krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Mantarlı Soslu Biftek Tanımı Yapılışı
- Etleri borcama alalım, sarımsağı bıçağın düz tarafı ile ezelim .
- Zeytin yağı ,soya sosunu üzerine dökelim ve sarımsağı da etlerin üzerine yerleştirelim.
- Üzerini streçleyip 3 yahut 4 saat buzdolabında bekletelim ,vaktiniz varsa bi gece öncesinden yapın ben bi gece beklettin.
- Soğanı piyazlık doğrayın, mantarı doğrayın.
- Tavamıza 1 yemek kaşığı tereyağını ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını koyup güzelce kızdıralım.
- Soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz .
- Daha sonra mantarı ek ediyoruz yüksek ateşte (mantar suyunu salmasın diye) üzerine kekik ilave ediyoruz ve ocağın altını kısıp kremasını ekliyoruz.
- Pişiriyoruz ,kıvamı yoğunlaşınca tuzunu ekleyip altını kapatıyoruz.
- Etleri pişirmek için tavamızı uygunca kızdırıyoruz .
- Ete tuz ve karabiber ekleyip kızartıyoruz .
- Et pişince tereyağını ekliyoruz, eriyen tereyağını bi kaşık yardımı ile etlerin üzerine dökelim ve servis tabağına eti koyalım.
- Üzerine mantarlı sostan ekliyoruz.