Mantarlı Soslu Et Tanımı İçin Materyaller
- 6 modül dana antrikot
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 6-8 adet mantar
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı et suyu
- Yarım çay bardağı sıvı krema
- 1 tatlı kaşığı nişasta ( çok az suyla açılmış)
- Tuz ve karabiber
Mantarlı Soslu Et Tanımı Yapılışı
- Tavanızı ocağa alıp sıvı yağı ekleyip uygunca kızdırın.
- Etleri önlü gerili mühürleyip tavadan alın tuz ve karabiber serpiştirip kenara alın.
- Tıpkı tavanın içerisine tereyağ salça dörde bölmüş olduğunuz soğan ve sarımsakları ekleyip kavurun.
- Et suyunuzu ek edip kaynamaya başlayınca tuz ve karabiber ek edin.
- Etlerinizi sosun içine yerleştirin ocağınızın altını kısıp pişmeye bırakın bu formda yaklaşık 45 dakika kadar pişirin ortada etlerinizi çevirin.
- Suyu azalırsa sıcak su ek edebilirsiniz.
- Etleriniz yumuşayınca tavadan soğan sarımsak ve etleri çıkartın.
- Sosunuzun daha hoş pürüzsüz ve kıvamlı olması için.
- Bu kademede tekrar kaynayan sosunuzun içine sıvı krema ve nişastalı suyu ek edip güzelce karıştırın.
- İstediğiniz formda doğramış olduğunuz mantarları ekleyin üzerine etlerinizi yerleştirip kapağını kapatıp altını kısıp tekrar pişmeye bırakın.
- Yaklaşık 45 dakika kadar sosunuz çok kalın olursa yada suyunu çok çekerse denetimli biçimde biraz su ek edebilirsiniz.
- Etinizin piştiğinden emin olunca ocağın altını kapatıp ister patates püresi isterseniz makarna eşliğinde sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun hanımlar ????????????.