Mantarlı Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo kültür mantarı
- 1 büyük kuru soğan
- 4-5 adet domates ( ben konserve kullandım)
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı toz tatlı biber
- 1 çimdik nane
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 – 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım paketten biraz fazla makarna ( ben burgu kullandım)
- Haşlamak için kaynamış su
- Tuz
- Az sıvı yağ
Mantarlı Soslu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar,
- Bir tencereye kaynamış suyu alıp üzerine biraz tuz ve sıvı yağı ekleyin.
- Üzerine istediğiniz makarnayı koyup haşlamaya bırakın.
- Ayrı bir tencerede yağları eritin jülyen doğradığımız soğanları ekleyip biraz pembeleşinceye kadar kavurun.
- Ayıklayıp temizlenmiş mantarları ince ince doğrayın ve kavrulan soğanların üzerine ekleyin kavurmaya devam edin.
- Suyunu çeken ve kavrulan mantarların üzerine salça ve konserve domatesleri ilave edin biraz pişirin
- Baharatları da ekledikden sonra haşlanmış makarnayı da ekleyip karıştırın. Özdeşleştikden sonra servise hazır afiyetler olsun ????.