Mantarlı Sucuklu Erişte Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram erişte
- 150 gram mantar
- 1 su bardağı ay formunda doğranmış sucuk
- 1 çay bardağı süt mısır
- 1 su bardağı ince rendelenmiş kaşar peyniri
- Zeytinyağı
- Tuz
- Su
- Pulbiber
Mantarlı Sucuklu Erişte Pilavı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavanın içine zeytinyağı ekleyin ve akabinde erişteyi bırakıp birlikte orta derecede kavurun .
- Akabinde eriştemizin üzerine denetimli yavaşça kaynar su ve tuz ek edip pilavımızı kısık ateşte pişirelim.
- Akabinde mantarları küp halinde doğrayın ve sucuklarımızı yarım ay formunda doğrayın.
- Akabinde farklı tavanın içine göz kararı zeytinyağı bırakıp üzerine küp formunda doğranmış mantarları ekleyip yüksek ateşte mantarları suyunu çekene kadar kavuralım.
- En son üzerine sucuğumuzu ve süt mısırı ek edin.
- 2 dakika daha karıştırarak pişirin ve ocağın altını kapatın .
- Akabinde dinlenmiş eriştemizin üzerine sucuklu harcımızı ve kaşarımızın yarısını bırakıp birlikte karıştıralım ve servis tabağına bırakalım.
- Eriştemizin üzerine kalan kaşar peyniri rendesini ek edin.
- Akabinde en son üzerine pulbiber ile süsleyin afiyet olsun.