teknolojiuzmani
FD Üye
Mantarlı Tavuk Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet tavuk göğsü
- 1 kutu mantar
- 1 adet soğan
- Toplamda 4 yk tereyağı
- 1 dolu yk un
- 2 su bardağı süt
- Tuz karabiber
- Kaşar peyniri rendesi
Mantarlı Tavuk Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavukları fileto şeklinde keselim. Yağsız tavada önlü arkalı pişirin. Rengi iyice dönsün.
- Aynı tavada 2 yemek kaşığı tereyağında mantar ve soğanı kavuralım.
- Ayrı bir tavada iki yemek kaşığı tereyağında unu kavurun. Kokusu çıkınca azar azar iki su bardağı soğuk süt ilave edin ve beşamel sos yapın.
- Tavukları fırın tabağına sıra sıra dizin. Üstüne mantarları, onun üstüne de beşamel sosu ilave edin.
- En son kaşar peyniri rendesi ilave edip fırına verin. Kaşar peyniri göz göz olana kadar pişirin.
- Bu arada yandaki bal kabakları da çok sorulmuş. Kendisi mini mini bir kabak, dilim dilim kesip zeytinyağı tuz ve karabiber le harmanlayip,taze kekik ekleyip fırına verdim. Tam bir lokum????. Hadi hemen mutfağaa. Afiyetle ????.