Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller
- 500-600 gram tavuk göğsü
- 8-10 adet mantar
- 2 orta uzunluk domates
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı toz biber
- Tuz
- Karabiber
Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Yapılışı
- Tavuklarımızı küp küp doğrayıp soteliyoruz.
- Tavuklar sotelenirken mantarlarımızı doğruyoruz.
- Suyunu çeken tavuklarımıza mantar, soğan, sarımsak ve biberimizi ekleyip 5 dk daha kavuruyoruz. Sonra domatesleri ek ediyoruz.
- Domatesler pişince kekik, karabiber, tuz ve toz biberi ek edip 1-2 dk daha pişiriyoruz. Afiyet olsun.