Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet büyük uzunluk tavuk göğsü
- 2 adet yeşil sivri biber
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet kuru soğan
- 500 gram mantar
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul
- Tuz
- 1 adet kapya biber
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1, 5 su bardağı sıcak su
Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavukları çok küçük olmayacak biçimde kuşbaşı doğrayalım ve tencereye sıvı yağı koyup tavukları kavuralım.
- Sotelik doğradığımız soğanları ve sarımsakları ekleyip kavuralım. Yeşil ve kapya biberi yemeklik doğrayıp soteleyelim.
- Soğanlar ve biberlerde biraz sotelenince içine mantarları ekleyip mantarlar suyunu çekene kadar sotelemeye devam edelim.
- Baharatları ve tuzu ekleyip biraz daha soteleyelim. Salçamızı ekleyip kavuralım. 1,5 bardak sıcak su ek edip yemeğimizi 15-20 dakika pişmeye bırakalım. Afiyet olsun. ????