
Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Gereçler
- 450 gram tavuk göğüs
- 3 adet domates
- 3 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 20 adet mantar (İsteğe nazaran azaltılabilir çoğaltılabilir)
Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavaya yağımızı alıyoruz.
- Yağ kızdığında kuşbaşı tavukları ekleyip orta ateşte yaklaşık beş dakika kadar soteleyelim.
- Doğradığımız soğanı ekleyip 1-2 dakika kavuralım.
- Ocağın altını biraz kısıp üzerine biberleri ekleyip az daha soteleyin.
- Daha sonra küp halinde doğradığımız mantarları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Zerzevatları fazla öldürmeden yaklaşık 4 dakika kavurup domates rendesi ve baharatları ekliyoruz.
- Bir iki çeşit karıştırdıktan sonra sotemizi güveçlere paylaştıralım.
- Üzerine kaşar rendesi serpip evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Servise alabilirsiniz
Afiyet olsun
????.