Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram tavuk but (küp küp doğranmış)
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 10-12 adet arpacık soğan
- 10-12 adet mantar
- Tavuk
- 1,5 yemek kaşığı soya sosu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Zeytinyağı
Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuğu marine edelim dolaba bırakalım. (2-3) saat kadar dinlensin.
- Daha sonra biberleri iri şekilde doğrayalım soğanları da hazırlayalım mantarlar iriyse ikiye bölünebilir.
- Tavanın altını açalım ve en az 3-4 dk ısınmasını bekleyelim.
- Daha sonra yüksek ateşte tavuklar suyunu salana kadar pişirelim.
- En son mantar, biberler ve arpacık soğanı da ekleyip karamelize olana kadar pişirelim.
- Soya sosu tuzlu olduğu için tuz eklemesi yapmadım, kontrol edilerek eklenebilir.
Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Fotoğraflı Yapılışı