Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket mantar
- 2 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 3 adet sulu domates (Yada yarım kavanoz konserve domates)
- 2 paket kemiksiz tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 10 yemek kaşığı sıvı yağ
Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye 5 yemek kaşığı sıvıyağ alınır küçük kuşbaşı doğranmış tavuklar atılır suyu çekene kadar kavrulur.
- Farklı bir tencereye kalan yağ eklenir evvel soğanlar ve sarımsak pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Akabinde salça ve biberler küp küp doğrayıp eklenir kavrulur. Mantarlar küçük doğranıp, eklenip, karıştırılır.
- Son olarak domates ve baharatları eklenir. Büsbütün suyunu salıp, özlesen harç kavrulmuş tavuğun içine atılır karıştırılır. Sıcak olarak servis edilir.