Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü (250-300 gram)
- 250 gram mantar
- Çeyrek kırmızı biber
- Çeyrek yeşil biber
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
- 1 büyük diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet kabuğu soyulmuş domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tavuk baharatı
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukları 1 yemek kaşığı sıvı yağda suyu çekene kadar kavurun.
- Sonra üzerine mantarı, tereyağı, salçayı, doğranmış domatesi, sarımsak ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Çeyrek çay bardağı su ek edip kısık ateşte pişirin.
- Pişmeye yakın biberleride ekleyin.
Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı