
Mantarlı Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kadar tavuk göğsü
- 8 adet mantar
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 1 su bardağı domates püresi
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
Mantarlı Tavuk Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuk göğüslerini küp küp doğrayalım ve yağsız şekilde tencerede sotelemeye başlayalım.
- Tavuklar suyunu salacak ve tekrar çekecektir.
- Suyunu çektiği zaman sıvı yağ ilave edelim ve piyazlık doğradığımız soğan ve sarımsakları ekleyelim.
- Ardından kapya biberleri ilave edelim (Ben buzluktan kullandım) ve biraz daha soteleyelim. İnce doğradınız mantarları ekleyelim.
- Mantarlar suyunu bırakmasın diye hızlı pişirelim.
- Ardından 1 su bardağı domates püresini ekleyelim.
- Kekik, karabiber, kırmızı biber ne eklemek isterseniz baharat çeşitleri size kalmış.
- Domates suyunu çekince altını kapatalım.
- En son aşamada tuzunu ilave edelim. Deneyenlere afiyet olsun ????