bilgisayarci
FD Üye
Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
Marinesi için;
- 600 gram tavuk göğsü
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı köri
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Biraz karabiber, tuz ve kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 6 adet mantar ( doğrayın)
- 1 adet kırmızı kapya biber (yemeklik doğrayın)
- 1 adet kurusoğan (yemeklik doğrayın)
- 2 diş sarımsak
- 1,5 şu bardağı şu (300 ml)
- 1 tatlı kaşığı nişasta (çeyrek çay bardağı suyla karıştırın)
- Tuz, karabiber
Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukları uzun iri doğrayıp, marine edip uygunca karıştırın.
- Isınmış tavada tavukları yüksek ateşte gerili önlü kızartıp kenara alın.
- Aynı tavada tereyağını eritin.
- Soğanı ve sarımsağı kavurun.
- Kapya biberi de ekleyip kavurun.
- Mantarları da ek edip yüksek ateşte devam kavurun.
- Salçayı ekleyip devam kavurduktan sonra 1,5 şu bardağı suyu ekleyin.
- Tavukları da içine yerleştirin.
- Kaynadıktan sonra kapağı kapalı orta ateşte 10 dak. Pişirin.
- Sonra nişastalı suyu ve baharatları ek edip kapağı açık yüksek ateşte yaklaşık 3 dak. pişirin. Afiyet olsun.