Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mantarlı Tavuk

Mantarlı Tavuk

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler


Marinesi için;
  • 600 gram tavuk göğsü
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı köri
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Biraz karabiber, tuz ve kırmızı toz biber
Sote için
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6 adet mantar ( doğrayın)
  • 1 adet kırmızı kapya biber (yemeklik doğrayın)
  • 1 adet kurusoğan (yemeklik doğrayın)
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 şu bardağı şu (300 ml)
  • 1 tatlı kaşığı nişasta (çeyrek çay bardağı suyla karıştırın)
  • Tuz, karabiber

Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavukları uzun iri doğrayıp, marine edip uygunca karıştırın.
  2. Isınmış tavada tavukları yüksek ateşte gerili önlü kızartıp kenara alın.
  3. Aynı tavada tereyağını eritin.
  4. Soğanı ve sarımsağı kavurun.
  5. Kapya biberi de ekleyip kavurun.
  6. Mantarları da ek edip yüksek ateşte devam kavurun.
  7. Salçayı ekleyip devam kavurduktan sonra 1,5 şu bardağı suyu ekleyin.
  8. Tavukları da içine yerleştirin.
  9. Kaynadıktan sonra kapağı kapalı orta ateşte 10 dak. Pişirin.
  10. Sonra nişastalı suyu ve baharatları ek edip kapağı açık yüksek ateşte yaklaşık 3 dak. pişirin. Afiyet olsun.
Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kaşarlı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler 600 gram tavuk göğsü400 gram mantar (Doğrayın)2 kuru soğan (piyazlık doğrayın)2 diş sarımsak1 adet kırmızı kapya biber (jülyen doğrayın)2 adet yeşil sivri biber (jülyen doğrayın)200 ml krema3-4 yemek kaşığı sıvıyağ1/2 (yarım) su bardağı su (1/2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler 1 adet tavuk göğsü (250-300 gram)250 gram mantarÇeyrek kırmızı biberÇeyrek yeşil biberYarım yemek kaşığı tereyağ1 büyük diş sarımsak1 tatlı kaşığı domates salçası1 adet kabuğu soyulmuş domates1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Pratik Tavuklu Mantarlı Kereviz Yemeği Tanımı İçin Materyaller 1- 2 adet tavuk göğsü1 adet kereviz7-8 adet mantar2 adet yeşil biber1 adet kapya biber1 adet domates1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı sarımsak tozu ( yoksa 2 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Püreli Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler Püresi için; 6 adet büyük uzunluk patates1 yemek kaşığı tereyağ1 kase kaşar peyniri rendesi Tavuk sote için; 3 kesim tavuk göğüsü10-15 adet mantar1 adet kırmızı kapya biber3 adet yeşil köy biberi1 adet soğan2 diş sarımsak4-5 kaşık domates sos...
Cevaplar
0
Görüntüleme
136
Mantarlı Ispanak Yatağında Tavuk Sote Tanımı İçin Gereçler Yarım çay bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1 orta uzunluk soğan400 gram mantar1 yemek kaşığı un2 su bardağı süt1 bağ ıspanakTuz karabiber Tavuk sote için; 500 gram tavuk etiTuzKarabiberKajun baharatıKekikPul biber Mantarlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
858,478Konular
981,303Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt