teknolojiuzmani
FD Üye
Mantarlı Tavuklu Julyen Sote Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo mantar
- 2 modül kemiksiz göğüs eti
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Kekik, karabiber, tuz
- Sıvıyağ
- 1 su bardağı su
Mantarlı Tavuklu Julyen Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle soyup temizlediğimiz mantarları sıvı yağda soteleyelim.
- Daha sonra jülyen doğradığımız tavukları ek edelim.
- Soğanı piyazlık doğrayalım etlerde sotelenince içerisine ek edelim.
- Biberleride jülyen doğrayıp onlarıda ekleyelim.
- Tuz,soya sosu ve baharatlarını ekleyerek birazda bu türlü soteleyelim.
- Sonrasında bir su bardağı şu ekleyip bir kaç dakikada bu biçimde pişirelim.
- Biraz dinlenince servise hazır. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun .