Resimli Mantarlı Ve Jambonlu Risotto Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı risotto pirinci veya bizim baldo pirinci kullanabilirsiniz (ancak risotto pirinci yıkanmaz Bizim baldoyu kullanırsanız yıkayıp, iyice suzdurun)
78 dilim jambon
810 adet mantar
1 baş buyuk boy kuru soğan
60 cl tavuk suyu (2 tavuk suyu tabletle hazırlanmış)
25 gr tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı parmesan peyniri rendesi veya eski kaşar peyniri rendesi
1 cay kaşığı karabiber
1 cay kaşığı tuz
imagesmantarlivejambonlurisottotarifiresimli5ad40e55ce767
Yemeğin Hazırlanışı
Once kavuk suyunu hazırlamak icin 2 su bardağı suyun icine 2 adet tavuk suyu tableti atalım ve ufak bir tencerede, cok kısık ateşte surekli kaynar halde tutalım
Bu arada soğanı temizleyip, cok ince yemeklik olarak kıyalım Sonra mantarları yıkayalım ve ince dilimler halinde boylamasına doğrayalım Jambonları da 2 cm uzunluğunda ve 1 cm kalınlığında kup kup keselim
Ote yandan bir tencereye zeytinyağını ve tereyağını birlikte koyup, kızınca icine soğanları atalım 2 dakika soğanları sararıncaya kadar, orta ateşte kavuralım Kavurduğumuz soğanlara ince ince doğradığımız mantarları, tuzu ve karabiberi ekleyelim ve bir cevirip icine jambonları atalım 2 dakika daha birlikte, yine hafif ateşte kavuralım Pirinci de uzerlerine ekleyelim Tekrar bir iki dakika daha birlikte cevirip, uzerine tavuk suyu tabletleriyle hazırladığımız tavuk suyunu kepce kepce, azar azar ekleyelim ve kaynayıncaya kadar yavaşca karıştıralım Kaynamaya başlayınca da ateşi kısıp, hafif ateşte yavaş yavaş, pirinc suyunu cekinceye ve yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım Ancak risotta hicbir zaman bizim pilav gibi dipdiri olmaz Her zaman hafif sulu ve lapa kıvamında kalır
Pirincler suyunu cekip, yumuşadıktan sonra ateşten alıp, servis tabağımıza alalım ve uzerine parmesan peyniri rendesi serperek servis yapın
Malzemeler
2 su bardağı risotto pirinci veya bizim baldo pirinci kullanabilirsiniz (ancak risotto pirinci yıkanmaz Bizim baldoyu kullanırsanız yıkayıp, iyice suzdurun)
78 dilim jambon
810 adet mantar
1 baş buyuk boy kuru soğan
60 cl tavuk suyu (2 tavuk suyu tabletle hazırlanmış)
25 gr tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı parmesan peyniri rendesi veya eski kaşar peyniri rendesi
1 cay kaşığı karabiber
1 cay kaşığı tuz
imagesmantarlivejambonlurisottotarifiresimli5ad40e55ce767
Yemeğin Hazırlanışı
Once kavuk suyunu hazırlamak icin 2 su bardağı suyun icine 2 adet tavuk suyu tableti atalım ve ufak bir tencerede, cok kısık ateşte surekli kaynar halde tutalım
Bu arada soğanı temizleyip, cok ince yemeklik olarak kıyalım Sonra mantarları yıkayalım ve ince dilimler halinde boylamasına doğrayalım Jambonları da 2 cm uzunluğunda ve 1 cm kalınlığında kup kup keselim
Ote yandan bir tencereye zeytinyağını ve tereyağını birlikte koyup, kızınca icine soğanları atalım 2 dakika soğanları sararıncaya kadar, orta ateşte kavuralım Kavurduğumuz soğanlara ince ince doğradığımız mantarları, tuzu ve karabiberi ekleyelim ve bir cevirip icine jambonları atalım 2 dakika daha birlikte, yine hafif ateşte kavuralım Pirinci de uzerlerine ekleyelim Tekrar bir iki dakika daha birlikte cevirip, uzerine tavuk suyu tabletleriyle hazırladığımız tavuk suyunu kepce kepce, azar azar ekleyelim ve kaynayıncaya kadar yavaşca karıştıralım Kaynamaya başlayınca da ateşi kısıp, hafif ateşte yavaş yavaş, pirinc suyunu cekinceye ve yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım Ancak risotta hicbir zaman bizim pilav gibi dipdiri olmaz Her zaman hafif sulu ve lapa kıvamında kalır
Pirincler suyunu cekip, yumuşadıktan sonra ateşten alıp, servis tabağımıza alalım ve uzerine parmesan peyniri rendesi serperek servis yapın