Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantarlı Ve Sebzeli Tavuk Yemeği Püre İle Makarna Eşliğinde

Mantarlı Ve Sebzeli Tavuk Yemeği Püre İle Makarna Eşliğinde

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Mantarlı Ve Sebzeli Tavuk Yemeği Püre İle Makarna Eşliğinde Tanımı İçin Malzemeler


Tavuk için ön süreç;
  • 5-6 tavuk göğsü
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yemek için;
  • 1 büyük uzunluk kabak
  • 1 büyük uzunluk havuç
  • 2 kutu hazır mantar
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1’er yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 litre tavuk bulyonlu sıcak su
  • Karabiber
  • Biberiye
  • Toz kırmızıbiber
  • İsteğe nazaran 1 tatlı kaşığı şeker
Bağlamak için;
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı soğuk su
Patates püresi;
  • 5-6 orta uzunluk patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat tozu
  • Makarna
  • Zeytinyağı
  • Sebze tuzu

Mantarlı Ve Sebzeli Tavuk Yemeği Püre İle Makarna Eşliğinde Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Bismillahirrahmanirrahim.
  1. Önce soğan, sarımsak ve sebzeler dilimlenip hazır edilir.
  2. Tavuk göğüslerini yatay olarak ince kesin ve tuz ve karabiber ile baharatlayalım ve geniş bir tencerede az kızgın yağda artlı önlü hafif kızartın.
  3. Kızaran tavukları başka tabağa alın. Tıpkı tencereye tereyağı ile zeytinyağını ekleyip, mantarlar hariç, evvel tüm soğan sarımsak ve zerzevatları kavurun.
  4. Kavrulan sebzelere unu ekleyip kavurun ve akabinde domates salçasınıda ekleyin devam kavurun.
  5. Üzerlerine 1 litre bulyonlu sıcak suyu, baharatlarıda ve mantarlarıda ekleyin, karıştırın.
  6. Kızartmış olduğunuz ve kenara aldığınız tavuk göğüslerini yemeğin içine teker teker koyun ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yarım saat pişirin.
  7. Pişen yemeği bağlamak (Koyu kıvam alması) için bir çay bardağı soğuk suya 2 tatlı kaşığı nişasta koyun ve yemeğe ekleyip karıştırın, çabucak yoğunlaşır.
  8. Püresi için; patatesleri 4 de bölün ve bir tencereye alıp, çatalla çarçabuk ezilir hale gelesiye haşlayın.
  9. Haşlanan patateslere tereyağını, sütü ve baharatları ekleyip ezerek püre haline getirin.
  10. Makarna için; makarnalar kaynar suda haşlanır ve süzülür.
  11. Zeytinyağı kızdırılır pişen makarnaların üzerine gezdirilir, zerzevat tuzu eklenir karıştırılır. Servis etmeye yemeğiniz hazır, afiyet olsun.
Mantarlı Ve Sebzeli Tavuk Yemeği Püre İle Makarna Eşliğinde Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Makarna Eşliğinde Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler ️500 gram tavuk göğsü️200 gram mantar️1 adet soğan1 diş sarımsak️1 çay bardağı su️1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı tereyağı️200 ml krema️Yarım çay bardağı parmesan peyniri (Mecbur değil)️Biraz maydanoz️2 tatlı kaşığı tuz2 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Püre Eşliğinde Tavuk Külbastı Tanımı İçin Materyaller Patates Püresi İçin 4-5 adet patates1 yemek kaşığı tereyağı1 çay bardağı sütTuzKarabiber Marinesi İçin 600 gram tavuk göğsüÇeyrek limon suyu1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı kekik1 tatlı kaşığı pulbiberYarım çay kaşığı karabiberYarım su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Sebzeli Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler 500 gram istediğiniz makarna çeşidi500 gram kültür mantarı1 adet kuru soğan3 adet yeşil biber2 adet kırmızı kapya biber1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı tereyağı1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı kekik2 diş sarımsak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
128
Mantarlı Tavuk Ve Püre Tanımı İçin Materyaller Mantarlı tavuk için ; 500 gram mantar500 gram tavuk göğsü6 yemek kaşığı soya sosuTuzKarabiberKekik Püre için ; 6 adet patatesKırmızı toz biberKekikTuzKarabiberTereyağı Mantarlı Tavuk Ve Püre Tanımı Yapılışı Evvel patatesleri haşlamak için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Alman Dilimi Patates Eşliğinde İstiridye Mantarlı Makarna Tanımı İçin Materyaller 350 gram istiridye mantarı3 adet kırmızı biber2 adet kuru soğan2 adet yeşil biber1 adet havuç1 yemek kaşığı yoğurt1 çay kaşığı köri1 çay kaşığı karabiber4 adet çeri domates2 çay kaşığı kaya tuzu2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
858,497Konular
981,898Mesajlar
29,925Kullanıcılar
Neyse olsunSon üye
Üst Alt