Mantarlı Yumurta Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket mantar
- 2 adet sivri biber
- Çeyrek sucuk
- 1 tabak dolusu kaşar
- 2 yumurta
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber ,pul biber, tuz
Mantarlı Yumurta Tanımı Yapılışı
- Evvel mantarları ince uzun doğrayalım.
- Tereyağı tavaya alıp mantarları suyunu çekene kadar soteleyelim o sırada altını kısalım .
- Biberleri ince formda doğrayalım sucukları da istediniz halde doğrayıp mantarların üstüne atıp tuzunu da atıp kavuralım.
- Kısık ateşte sotelendikten sonra üzerine 2 yumurta kıralım .
- Yumurtalar piştikten sonra üzerine rendelediğimiz kaşarı her yerine gelecek formda serpiyoruz .
- Üstüne pul biber ve karabiber serpip tavanın kapağını kapatıp kaşar eriyene kadar bekliyoruz kısık ateşte servise hazır afiyet olsun.